Stół wiejski to jedna z ciekawszych pozycji podczas imprezy i na pewno jedna z najsmaczniejszych. Warto pomyśleć o nim przy kompozycji menu weselnego, ale nie tylko. Spotykamy się z coraz częstszym zapytaniem ofertowym podczas komunii i jubileuszach. Znajdziemy wiele skarbów wsi, produkty regionalne i wiele innych tradycyjnych polskich wyrobów.
Cena wiejskiego stołu zaczyna się od 25 zł na osobę. W zależności od wymagań razem z Państwem dobieramy spośród naszych propozycji, dlatego ceny mogą się różnić. Poniżej przedstawiamy game naszych produktów i wyrobów.
Przekąski i dodatki:
chleb na żytnim zakwasie ze słonecznikiem, dynią i siemieniem lnianym
masło wiejskie ze skały
smalec ze skwarkami i cebulką
pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej porzeczki
ogórki kiszone i małosolne
świeżo tarty chrzan
pikle
musztarda
Z naszej wędzarni:
boczek marynowany w kminku
polędwiczki wieprzowe
szynka na dymie wiśniowym
kiełbasy (wieprzowa czosnkowa z czosnkiem niedźwiedzim, jałowcowa z dziczyzny)
Zimna płyta:
pasztet z królika
sałatka jarzynowa z domowym majonezem, łąckim jabłkiem i marynowanymi borowikami
Na ciepło:
bigos staropolski na boczku, dziczyźnie z suszonymi grzybami i podwędzaną śliwką
kwaśnica na żeberkach i wędzące
żur na wędzonym podgardlu z grzybami, białą kiełbasą i jajkiem od zielononóżki
Najnowsze komentarze